13 آبان 1404
En | 
زمان انتشار: 24 شهریور 1398
آخرین به‌روزرسانی: دوشنبه, 25 شهریور,1398
بازدید: 3645
بررسی روند تولید، مصرف و صادرات خرما در كشور
بررسی روند تولید، مصرف و صادرات خرما در كشور

این مطلب توسط فرزانه جامعی رییس گروه آمارهای كشاورزی دفتر كشاورزی مركز آمار ایران تهیه شده است.

 خرما به دلیل داشتن فواید غیرقابل شمارش آن، جایگاه به خصوصی بین مردم جهان پیدا کرده است. ارزش غذایی این محصول كشاورزی به واسطه مواد قندی طبیعی مانند گلوکز، ساکاروز، فروکتوز، آهن، فیبر و پروتئین گیاهی، بسیار زیاد است به همین دلیل مصرف خرما در جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. خرما علاوه بر ارزش غذایی به عنوان یکی از محصولات استراتژیک و بسیار ارزشمند دارای اهمیت تجاری و اقتصادی نیز می‌باشد. خرما تنها در شرایط آب و هوایی گرم و خاصی به عمل می آید و ایران دارای این شرایط آب و هوایی مناسب برای كشت آن می‌باشد.

خرما یكی از مهمترین محصولات كشاورزی در ایران است كه بر اساس آخرین آمارگیری باغداری در سال 1396 با تولید بیش از 1.2 میلیون تن،10 درصد تولیدات محصولات دائمی(باغی) را به خود اختصاص داده است. بیش از 97 درصد خرمای كشور در استان‌های كرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر، فارس و هرمزگان تولید می‌شود.

کشورهای خاورمیانه بزرگترین صادرکننده خرما در جهان هستند. در حالی كه ایران بعد از مصر دومین كشور تولید كننده خرما در جهان است اما در بین كشورهای صادر كننده این محصول در رتبه چهارم قرار دارد. با توجه به اهمیت تولید خرما در كشور و نقش آن در صادرات غیرنفتی به بررسی روند تولید، مصرف و صادرات این محصول كشاورزی طی سال‌های گذشته پرداخته‌ایم...

برای مشاهده متن كامل به فایل پیوست مراجعه كنید.

تصاویر
  • بررسی روند تولید، مصرف و صادرات خرما در كشور
فایلهای پیوست