زمان انتشار: 31 مرداد 1401
        
        
           آخرین بهروزرسانی: دوشنبه, 31 مرداد,1401
        
        
            بازدید: 1447
        
        
        
     
    
        
        
        
        
        
        
         نتایج طرح بهنگام سازی چارچوب مزارع پرورش آبزیان خوراکی  منتشر شد
        
        
         تعداد مزارع تکثیر و پرورش آبزیان خوراکی کشور در سال 1400 بیش از 17600 واحد بوده است. 
        
        
            
 - بر اساس نتایج حاصل از این طرح در پاییز سال 1400 تعداد واحدهای پرورش آبزیان فعال 13471 و تعداد واحدهای غیرفعال  4140  واحد بوده است.
- همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که در پاییز سال 1400 از 13471 مزرعه فعال، 569 مزرعه فقط دارای فعالیت تکثیر، 12460 مزرعه فقط دارای پرورش و 442 مزرعه به صورت توام به تکثیر و پرورش آبزیان خوراکی پرداختهاند.
- تعداد مزارع فعال پرورش ماهیان گرمابی در کشور، 8258 مزرعه با تولید 67843 تن ماهی بوده است. استان گیلان با 2820 مزرعه، بیشترین تعداد و استان خوزستان با تولید 20593 تن ماهی، بیشترین مقدار تولید این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
- تعداد مزارع فعال پرورش ماهیان سردابی در کشور، 4077 مزرعه با تولید 75004 تن ماهی بوده است. استان زنجان با 591 مزرعه، بیشترین تعداد و استان چهارمحال و بختیاری با تولید 12368 تن ماهی، بیشترین مقدار تولید این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
- تعداد مزارع فعال پرورش انواع میگو آب شور در کشور، 540 مزرعه با تولید 30480 تن میگو بوده است. استان بوشهر با 289 مزرعه و تولید 21735 تن بیشترین تعداد و مقدار تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
- تعداد مزارع فعال پرورش انواع ماهی خاویار در کشور، 138 مزرعه با تولید 2004 تن ماهی بوده است. استان گیلان با 54 مزرعه، بیشترین تعداد و استان مازندران با تولید 1358 تن بیشترین مقدار تولید این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
- تعداد مزارع فعال پرورش سایر انواع آبزیان خوراکی( تیلاپیا، ماهی دریایی، میگو آب شیرین و شاهمیگو) در کشور، 97 مزرعه با تولید 816 تن ماهی بوده است. استان سمنان با 52 مزرعه، بیشترین تعداد و استان بوشهر با تولید 270 تن بیشترین مقدار تولید این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
- گفتنی است در برنامههای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، یكی از اهداف بخش کشاورزی، افزایش كمی و كیفی تولید محصولات کشاورزی میباشد كه با استفاده مطلوب و اصولی از منابع و امكانات و با بهكارگیری شیوههای نوین تولید محصولات امكانپذیر میشود. در این راستا پرورش آبزیان خوراکی از جمله راهکارهای مؤثری است که میتواند علاوه بر اشتغالزایی، افزایش تولید گوشت سفید را نیز بدنبال داشته باشد. با برنامهریزیهای بعمل آمده در سالهای اخیر تاسیس واحدهای آبزیپروری خوراکی در کشور روند رو به رشدی داشته است. با توجه بهاین موضوع، بهنگامسازی چارچوب پرورش آبزیان خوراکی(فهرست نام و نشان و مشخصات واحدهای پرورش آبزیان خوراکی) بهمنظور رصد توزیع جغرافیایی و نوع فعالیت واحدهای یاد شده در دستور کار قرار گرفت. بر همین اساس آمارگیری از این رشته فعالیت در پاییز سال 1400 بهمرحله اجرا درآمد.