زمان انتشار: 14 شهریور 1401
آخرین بهروزرسانی: دوشنبه, 14 شهریور,1401
بازدید: 1972
آمار تولید گوشت طیور در كشتارگاههای كشور در سال 1400
ماکیان (مرغ و خروس) با وزن 2٬106 هزار تن، 97٫6 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با 113 میلیون قطعه بهوزن 228 هزار تن بیشترین تعداد و وزن ماکیان(مرغ و خروس) را به خود اختصاص داده است
روندِ رو به رشدِ جمعیت در دنیا نیاز به مواد غذایی، بهویژه مواد پروتئینی را بیش از پیش افزایش داده است. در این راستا طی سالهای اخیر، مصرف گوشت طیور بهعنوان یک منبع پروتئینی، رشد قابل ملاحظهای داشته است.
با توجه به اهمیت گوشت طیور، طرح آمارگیری کشتار طیور کشتارگاههای کشور از دی ماه 1399 توسط مرکز آمار ایران با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و سازمان دامپزشکی کشور به مرحله اجرا درآمد که نتایج آن تا پاییز سال 1400 بهصورت فصلی و پس از آن به صورت ماهانه منتشر میشود.
نگاهی به نتایج حاصل از اجرای این طرح در سال 1400 نشان میدهد:
- تعداد کلّ طیور زنده وارد شده به کشتارگاهها 1٬141 میلیون قطعه بهوزن 2٬۸۰۶ هزار تن بوده، که از این تعداد، 1٬129 میلیون قطعه لاشه قابل مصرف بهوزن 2٬158 هزار تن عرضه شده است.
- ماکیان (مرغ و خروس) با وزن 2٬106 هزار تن، 97٫6 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با 113 میلیون قطعه بهوزن 228 هزار تن بیشترین تعداد و وزن ماکیان(مرغ و خروس) را به خود اختصاص داده است.
- سایر انواع طیور که عمدتاً شامل بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و مرغ تخمگذار میباشند با 52 هزار تن، 2٫4 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
- استانهای دارای بیشترین تعداد و وزن سایر انواع طیور به شرح ذیل میباشند:
- استان اصفهان با 847 هزار قطعه بوقلمون بهوزن 8٬423 تن؛
- استان یزد با 5٬354 هزار قطعه بلدرچین بهوزن 1٬087 تن؛
- استان آذربایجانغربی با 15 هزار قطعه شترمرغ بهوزن 644 تن؛
- استان البرز با 4٬987 هزار قطعه سایر انواع طیور (مرغ تخمگذار، مرغ مادر و کبک) بهوزن 7٬101 تن.