11 آبان 1404
En | 
زمان انتشار: 18 مرداد 1401
آخرین به‌روزرسانی: ﺳﻪشنبه, 18 مرداد,1401
بازدید: 1234
شاخص قیمت تولیدكننده محصولات مرغداری‌های صنعتی كشور  بهار 1401  (100=1395)
شاخص قیمت تولیدكننده محصولات مرغداری‌های صنعتی كشور بهار 1401 (100=1395)

در فصل بهار 1401 تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری­‌های صنعتی کشورنسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 46.1 درصد بوده ­است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (31.2 درصد ) 14.9 واحد درصد افزایش داشته است.

چکیده

در فصل بهار سال 1401 شاخص قیمت تولید کننده بخش مرغداری­‌های صنعتی کشور (بر مبنای 100=1395) برابر با 609.9  بوده است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 19.5 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 46.1 درصد افزایش یافته است. در فصل مورد بررسی میانگین شاخص قیمت چهار فصل منتهی به فصل جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) 43.4 درصد افزایش یافته است.

 

افزایش تورم فصلی

در فصل بهار 1401 تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری­های صنعتی کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) به 19.5درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (3.4 درصد )، 16.1 واحد درصد افزایش یافته است. در میان قلم‌­های مرغداری­های صنعتی، بیشترین افزایش مربوط به قلم" مرغ گوشتی" ( 26.3 درصد )، کمترین افزایش مربوط به قلم " جوجه یک روزه " (2.0 درصد ) و بیشترین کاهش مربوط به قلم "" تخم مرغ نطفه دار " (2.9- درصد) می­‌باشد.

 

کاهش تورم نقطه به نقطه

در فصل بهار 1401 تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری­‌های صنعتی کشورنسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 46.1 درصد بوده ­است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (31.2 درصد ) 14.9 واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری­های صنعتی به ازای تولید قلم­‌های خود در داخل کشور، در فصل بهار 1401 نسبت به فصل بهار 1400، 46.1 درصد افزایش دارد. در بین قلم­‌های مرغداری­‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم " مرغ حذفی " (20.5 درصد) و بیش­ترین آن مربوط به قلم " تخم مرغ خوراکی" (75.8 درصد) می­‌باشد.

 

کاهش تورم سالانه

 در بهار 1401 تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری­‌های صنعتی در داخل کشور در چهار فصل منتهی به  این فصل نسبت به مدت مشابه در سال قبل به 43.4 درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل(52.8 درصد )، 9.4 واحد درصد کاهش نشان می­‌دهد. در فصل مورد بررسی، در میان قلم­های مرغداری­‌های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم " مرغ حذفی " (32.5درصد ) و بیش­ترین آن مربوط به قلم "جوجه­  یکروزه"  (65.4 درصد) می­باشد.

 

شاخص استانی

بررسی شاخص قیمت تولیدكننده محصولات مرغداری­‌های صنعتی كشور در بهار 1401  نشان می­‌دهد که بیشترین میزان افزایش شاخص کل نسبت به فصل قبل مربوط به استان قم  با 47.0 درصد و کمترین میزان افزایش مربوط به استان زنجان با 7.8 درصد بوده است. بیشترین میزان کاهش شاخص کل نیز مربوط به استان اردبیل با 29.4- درصد می­‌باشد.

بررسی­‌ها نشان می­‌دهد که شاخص کل در فصل جاری نسبت به فصل مشابه سال قبل، در اکثر استان­ها با افزایش روبه­ رو بوده است. بیشترین میزان افزایش مربوط به استان تهران با 87.6 درصد و بیشترین میزان کاهش آن مربوط به استان اردبیل با 4.3- درصد می­‌باشد.

برای  مشاهده اطلاعات تفصیلی به فایل پیوست مراجعه کنید.

تصاویر
  • شاخص قیمت تولیدكننده محصولات مرغداری‌های صنعتی كشور  بهار 1401  (100=1395)
فایلهای پیوست